Dominican Republic - Barahona
Jemná, sladší s tóny kakaových bobů, ořechů a květin
| Kategorie: | 100% Arabica z regionu |
|---|
Káva s příjemnou sladkostí, chuťovou plností čokolády, oříšku a nízkou aciditou.
Nejlepší pěstitelská oblast leží na jihozápadě antilského ostrova v Barahoně. Káva byla dříve označována jako Santo Domingo a byla tak i pod touto obchodní značkou vyvážena. Většina kávy se zpracovává mokrou metodou a nakonec se suší na slunci, což poukazuje na její nadprůměrnou kvalitu.
Barahona je nejznámější oblastí v Dominikánské republice, co se pěstování kávy týče. Pěstování kávy zde sahá až do 18. století, kdy byly první kávové rostliny dovezeny kolonisty ze Španělska. Samotný region zahrnuje až 2 600 pěstitelů, je obklopený Karibským mořem z jedné strany a horami z druhé (kávovníky zde rostou v nadmořské výšce od 600 do 1 500 m n.m.). Teplotní podmínky jsou prakticky celý rok stejné, káva má tedy ideální podmínky pro růst, díky tomu probíhá sklizeň i 5x ročně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
