Dominican Republic - Barahona
jemná a sladší chuť s tóny kakaových bobů, ořechů a květin
Kategorie: | 100% Arabica z regionu |
---|
ACIDITA 1
INTENZITA CHUTI 4
STUPEŇ PRAŽENÍ 3
Káva s příjemnou sladkostí, chuťovou plností čokolády, oříšku a nízkou aciditou.
Nejlepší pěstitelská oblast leží na jihozápadě antilského ostrova v Barahoně. Káva byla dříve označována jako Santo Domingo a byla tak i pod touto obchodní značkou vyvážena. Většina kávy se zpracovává mokrou metodou a nakonec se suší na slunci, což poukazuje na její nadprůměrnou kvalitu.
Pěstování kávy zde sahá až do 18. století, kdy byly první kávové rostliny dovezeny kolonisty ze Španělska. Barahona je nejznámější oblastí v Dominikánské republice, co se pěstování kávy týče. Samotný region zahrnuje až 2 600 pěstitelů, je obklopený Karibským mořem z jedné strany a horami z druhé (kávovníky zde rostou v nadmořské výšce od 600 do 1 500 m n.m.). Teplotní podmínky jsou prakticky celý rok stejné, káva má tedy ideální podmínky pro růst, díky tomu probíhá sklizeň i 5x ročně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář