Název „Altura“ znamená „výška“ či „nadmořská výška“ - tedy podle názvu se jedná o kávu s odkazem na pěstování v horách. Zrna z těchto nadmořských výšek mají tendenci zrát pomaleji, což pozitivně ovlivňuje jejich chuťový profil - mají více času na rozvoj cukrů i aromatických látek.
Jedná se tedy o mexickou arabiku vyšší kvality s plným tělem a jemnou sladkostí. V chuti dominuje hořká čokoláda, karamel a mandle. Káva z Mexika nabízí aromatickou kávu s vyrovnanou kyselostí, která svou pestrostí intenzivních chutí potěší při jakékoliv příležitosti.
Zajímavost: Přibližně půl milionu drobných zemědělců pracuje v Mexiku v oblasti pěstování kávy. Káva je zde často zpracovávána metodou mokrého zpracování, což zahrnuje pečlivé fermentace a praní zrn. Díky vysoké populaci i oblibě kávy se polovina produkce spotřebuje právě tam.
Mexická káva je skvělou volbou pro espresso i cappuccino.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
